Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نامه‌ای به استاندار مازندران ثبت ۱۰ اثر فرهنگی مازندران در فهرست آثار ملی را اعلام کرد که یکی از این آثار کئی پلا (کدو پلو) پلوی محبوب مازندرانی‌ها است.

بر اساس نامه ارسالی از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در اجرای ماده ۱ از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲، مهارت پخت نان شیرینی محلی گاتا به شماره ۲۲۱۷، مهارت ساختن و نواختن ساز سنتی دسرکوتن یا نقاره به شماره ۲۲۱۸، مهارت پخت کچیله نون؛ نان قندی محلی منطقه سوادکوه به شماره ۲۲۱۹، مهارت پخت شیرینی سنتی پشت زیک به شماره ۲۲۲۰، مهارت پخت نان محلی سوس نون روستای مصیب» به شماره ۲۲۲۱، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین مهارت پخت دله دکرده نون؛ نان پیازی منطقه سوادکوه روستای دهمیان به شماره ۲۲۲۲، مهارت پخت نان محلی پنجه‌کش به شماره ۲۲۲۳، آواز امیری یا امیری خوانی به شماره ۲۲۲۴، مهارت پخت غذای کیی‌پلا (بیجی پلا)» به شماره ۲۲۲۵ در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس و استاد خلیل طهماسبی؛ گنجینه زنده بشری در زمینه موسیقی شبانی به شماره ۵۲ در فهرست ملی حاملان میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

در نامه وزیر میراث فرهنگی آمده است هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فهرست آثار ملی میراث فرهنگی مازندران غذاهای سنتی میراث فرهنگی مهارت پخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۶۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است

معاون میراث‌ فرهنگی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی همدان گفت: در پی عملیات اجرایی پیاده‌راه باباطاهر و در سفال‌های تاریخی کشف شده در این منطقه شواهدی از دوره اسلامی، متأخر اسلامی و ایلخانی قابل مشاهده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، حمیدرضا حیدری اظهار داشت: در حین حفاری روز یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه، در عمق 1.5 متری در ابتدای خیابان باباطاهر که از سوی شهرداری به‌منظور آغاز عملیات عمرانی پیاده‌راه‌سازی آغاز شده بود، یک دیواره آجری از یک بنای تاریخی کشف شد.

حیدری عنوان کرد: به نظر باستان‌شناسان در این بنا شواهدی از دوره اسلامی، متأخر اسلامی و ایلخانی روی برخی از تکه‌های سفال‌ها قابل رؤیت است.

کشف یک دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راه‌سازی

وی با اشاره به توقف پروژه پیاده‌راه‌سازی باباطاهر همدان بیان کرد: مکاتبه لازم برای دریافت مجوز از پژوهشکده تهران برای کار کاوش در این منطقه انجام و منتظر دریافت مجوز هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان