Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@09:35:00 GMT

احیای پخت نان سنتی و محلی در شهرستان کبودراهنگ

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۳۱۲۰

احیای پخت نان سنتی و محلی در شهرستان کبودراهنگ

به گزارش خبرگزاری مهر، پخت نان محلی از هنرهای بانوان روستایی در نقاط مختلف شهرستان کبودراهنگ به شمار می‌رود، پیشینه‌ای تاریخی که با صنعتی شدن نان به دست فراموشی سپرده شده است.

این سنت فرهنگی حرفه‌ای قدیمی بود که دانش تهیه آن توسط مادران به دختران در شهر و روستا آموزش داده می‌شد.

با ورود تکنولوژی نان‌های ماشینی و مشغله روزانه خانواده‌ها در جامعه امروزی حال کمتر بانویی فرصت پخت نان خانگی دارد تا جایی که این سنت در حال فراموشی کلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعظم امینی یکی از بانوان کارآفرین شهرستان کبودراهنگ است که در اقدامی جالب با راه اندازی نانوایی سنتی در روستای داق داق آباد ضمن احیای پخت نان محلی چرخه اقتصادی چندین خانواده دیگر را نیز به حرکت درآورده است.

وی در تشریح فعالیت خود ضمن تاکید بر نقش مؤثر زنان در اقتصاد خانواده اظهار کرد: زنان روستایی می‌توانند در کنار خانه داری و تربیت فرزندان نقش مهمی در اقتصاد خانواده ایفا کنند.

خانم امینی در تشریح فعالیت خود اضافه کرد: از سال ۹۸ با ۴۰ میلیون تومان اعتبار نانوایی سنتی خود را راه اندازی کردم که هم اکنون ۱۱ نفر به صورت مستقیم مشغول فعالیت در این نانوایی هستند.

این بانوی روستایی استقبال مردم از نان‌های سنتی را بسیار مطلوب دانست و خاطر نشان کرد: خوشبختانه با توجه به کیفیت مطلوب نان‌های محلی و با توجه و نحوه پخت این نان‌ها در تنور مردم روستا و دیگر روستاهای هم جوار استقبال خوبی از نان محلی کارگاه ما کرده‌اند که این موضوع باعث شده تا هر روز حدود شش کیسه آرد در این نانوایی پخت شود.

کد خبر 5144879

منبع: مهر

کلیدواژه: کبودرآهنگ نانوایی کارآفرینی چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی راهپیمایی 22 بهمن دهه فجر ویروس کرونا انقلاب اسلامی ایران واکسن کرونا بوشهر 22 بهمن عکس استانها کرمانشاه شهرکرد آمار کرونا اردبیل مشهد پخت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به نقش بی‌بدیل ماماها در مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقا سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، گفت: نقش ماما در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: حمایت از خانواده و اجرای قوانین جوانی جمعیت، برگزاری دوره‌های آموزشی منشور کرامت بارداری، برگزاری دوره‌های آموزشی هادیان زندگی و تربیت مربی در راستای حفظ حیات جنین، ازدواج به هنگام و تشویق به فرزندآوری از اقدامات انجام شده در حوزه مامایی است.

وی افزود: ماماها در زمینه مشاوره فرزندآوری، سلامت دختران، ارتقای سلامت مادران و ترویج زایمان طبیعی، نقش بی‌بدیل دارند و در این زمینه ارائه مراقبت‌های حضوری و غیرحضوری به مادران و برگزاری جلسات مجازی برای مادران باردار نیز انجام می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مراقبت و بررسی تکامل و رشد کودکان از دیگر اقدامات ماماها در کشور است، تصریح کرد: آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه و بررسی تاریخچه باروری از جمله دیگر اقدامات وزارت بهداشت با محوریت ماماها است.

فرشیدی بیان کرد: آموزش حین ازدواج، مشاوره‌های فرزندآوری و آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماماها در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده نقش دارند، اظهار کرد: خدمات بارداری و غیربارداری تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، زیرا این قشر نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت دختران، زنان و مادران خواهند داشت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: در سراسر کشور بیش از ۲۰ هزار ماما مشغول به فعالیت هستند و نقش آنها در موضوع سلامت خانواده نیز تعریف شده است، باید به فرهنگ جوانی جمعیت و خانواده توجه ویژه‌تری شود و در این راستا، ماماها نقش مهم و کلیدی در حوزه جوانی جمعیت دارند.

کد خبر 751701

دیگر خبرها

  • انواع هزینه ها در سفر داخلی
  • غرب می‌خواهد هویت زنانه را از بین ببرد
  • آغوش باز باغستان سنتی قزوین برای آیین «پنجاه‌به‌در»
  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • سهمیه آرد نانوایی های تالش افزایش یابد
  • ۱۳۰ هزار بیمار در بیمارستان امام کرج خدمات درمانی دریافت کردند
  • همه مطالبات کارکنان بیمارستان امام خمینی (ره) کرج پرداخت شد
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • بازدید رئیس کل دادگستری البرز از بیمارستان امام کرج
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟